• Lorem ipsum

De verschillende soorten Alcoholtesters


Wat is er zoal te krijgen op het gebied van alcoholtesters? De vraag is eigenlijk; wat wilt u eraan uitgeven en wat is het gebruiksdoel van de alcoholtester?

We kunnen de verschillende alcoholtesters opsplitsen in de volgende drie categorieën:
 

Particulier gebruik alcohol testers


Deze groep alcoholtesters kunnen we opsplitsen in twee groepen. De eerste groep bestaat uit de fun gadgets die leuk zijn voor in de kroeg met vrienden, maar die niet zeer nauwkeurig zijn in het gebruik. De tweede groep bestaat uit de duurdere varianten die meer geschikt zijn voor betrouwbare metingen. Een betrouwbare meting is natuurlijk erg belangrijk wanneer je wilt kijken of je nog deel mag nemen aan het verkeer. Dit is iets wat je zonder een goede alcohol tester nooit met zekerheid kunt weten, maar het is na een paar drankjes toch van groot belang om deze keuze goed geïnformeerd te kunnen maken.
De gadget alcoholtesters kosten tot 20 euro. Hierbij hoort bijvoorbeeld de sleutelhanger zonder digitaal display voor vijf euro, die het resultaat via een groen, oranje of rood lampje aangeeft.
Naast de apparaatjes voor particulieren heb je ook de wegwerp blaastest. Tegenwoordig is de Franse particulier of vakantieganger verplicht om minimaal een wegwerp alcoholtester in zijn auto te hebben. Een wegwerp blaastest heeft u al voor 4,95 euro. Met deze wegwerp blaastest kunt u zien of u nog mag rijden of niet. Wilt u echter exacte en betrouwbare uitslagen met een digitale weergave van het promillage dan raden wij een alcohol tester aan vanaf 40 euro.We hebben een ruim aanbod alcoholtesters uit deze categorie beschikbaar op deze site.
 

Semi professionele alcohol testers


De semi professionele alcoholtesters komen het dichtste bij de blaasapparatuur die de politie gebruikt die nog enigszins betaalbaar is. Deze categorie zit in de prijsklasse tussen de 59,95 euro en 449,95 euro. Vaak worden deze semiprofessionele testers gebruikt bij grootschalige blaastesten op bijvoorbeeld scholen of sportclubs. Mondstukken zijn bij dit soort apparaten te verwisselen waardoor verschillende personen getest kunnen worden.
Deze semiprofessionele testers geven een uitslag tot maar liefst 2 getallen achter de komma. Ook de techniek is verfijnder, waardoor een hogere nauwkeurigheid bereikt wordt. In plaats van gewone half-geleide gas sensoren meet de semiprofessionele alcoholtester met behulp van een speciaal ontwikkelde alcoholsensor. Een tweede verschil ten opzichte van de goedkopere modellen is de levensduur. Deze testers kunt u tot wel 1500 maal gebruiken! U hoort het al we kunnen nog wel even doorgaan over de kwaliteitsverschillen, maar met de hogere kwaliteit verhoogt helaas ook de prijs. Wij hebben een zo breed mogelijk aanbod testers in verschillende prijs- en kwaliteitscategorieën, waardoor u zelf de afweging kunt maken die het beste bij u past. 
 

Professionele alcohol testers


Dit zijn de alcoholtesters die in de duizenden euro’s lopen. Dit soort alcohol testers worden gebruikt door de politie of door andere overheidsinstanties. Vaak heeft de politie deze kwaliteit nodig omdat zij duizenden blaastesten afnemen in de maand. In verhouding is een blaastest dan niet meer zo duur.

.