• Lorem ipsum

De Blaastest in Frankrijk


De alcohol blaastest is een hot item voor vele vakantiegangers die elke zomer naar Frankrijk afreizen voor een welverdiende vakantie. Waarom? vraagt u zich misschien af. Wel het is zo dat de alcoholtesters verplicht zijn geworden in Frankrijk. Deze regels zijn op 1 juli 2012 ingegaan. Frankrijk hoopt met deze regels het hoge aantal verkeersdoden door het gebruik van alcohol achter het stuur terug te kunnen dringen. Mensen kunnen nu met de alcoholtest zelfstandig checken of zij nog deel mogen nemen aan het verkeer.

Ook voor motorrijders gelden de bovenstaande regels. Het best kunt u minstens twee tests bij u hebben zodat u, wanneer u er eentje gebruikt, niet gelijk zonder zit.

Alleen gekeurde alcohol testers geldig in Frankrijk


Alle alcohol testers moeten aan de Franse norm voldoen. De alcoholtesters die aan deze eisen voldoen hebben ‘NF’ op hun verpakking staan, of een verklaring van de producent dat ze aan de Franse regelgeving betreffende de alcoholtesters voldoen. De goedgekeurde alcoholtesters zijn herkenbaar aan de blauwe verpakking met het NF logo.


Waar zijn deze alcoholtesters voor Frankrijk te koop?


De alcoholtesters die aan de eisen van de wetgeving in Frankrijk zoldoen zijn op deze website te koop. Voor een bedrag van 4,95 per stuk heeft u al een wegwerp blaastest/alcohol test die aan de Franse norm voldoet. Door dit product is alcohol-tester.nl officieel dealer van de goedgekeurde NF X20-702.