• Lorem ipsum

Corona zelftest

De zelftest is een Coronatest voor thuis. Daarmee kun je zelf testen of je Corona hebt, en wel binnen 15 minuten. Bij de zelftest zit een korte wattenstaaf. De testmethode is ondiep in tegenstelling tot veel andere onaangename testen. Deze is dus wel aangenaam.

Bestel direct:

Healgen zelftest (per 20 stuk)

Acon Flowflex zelftest (per stuk)

Roche zelftest (per 25 stuks)

Heeft de zelftest een lang wattenstaafje of kort wattenstaafje?

korte wattenstaaf bij zelftestDe Corona zelftest die je bij ons kunt kopen heeft een kort wattenstaafje. In tegenstelling tot andere rapid antigeen testen hoef je bij onze test dus niet diep in de neus. Onze test is dus een ondiepe neustest. Een onaangename ervaring zul je niet hebben. De wattenstaaf (swab) is kort van lengte en kan daardoor ook niet diep de neus in. Hierdoor is de test veilig in gebruik! Er wordt aangeraden om kinderen onder de 18 te begeleiden bij het testen op COVID-19 met de thuistest.

 

Wat heb je zelf nodig om te kunnen testen op COVID-19?

timer voor zelftest zettenNaast de zelftest, welke ook wel thuistest genoemd wordt, heb je alleen een klok, stopwatch, of timer nodig. Zodra je de test hebt gedaan moet je 15 minuten wachten en dus de klok, stopwatch of timer in de gaten houden. Hiervoor kun je prima je smartfoon gebruiken.

De sneltest heeft 15 minuten (maximaal) nodig om het virus te detecteren. Na de 15 minuten verandert er niets meer aan de uitslag dus kun je kijken wat het resultaat geworden is. 

 

Hoe werkt de zelftest en wat moet je doen?

De zelftest Corona die je bij ons kunt kopen werkt heel eenvoudig! Bij de tester zit een duidelijke gebruiksaanwijzing welke je stap voor stap door de testprocedure heen helpt. 

Als eerste pak je de tester uit en zet je alles klaar. In de testkit zit het volgende:

 • Buisje met vloeistof
 • Houder voor het buisje
 • Kort wattenstaafje
 • Testcassette
 1. De houder (karton) voor het buisje vouw je in elkaar. Hier plaats je het buisje in. Vervolgens haal je de beschermfolie van het buisje af. 

 2. De neus swab (wattenstaaf) haal je uit de verpakking en draait deze 5x rond in beide neusgaten (2cm diep), en plaatst het wattenstaafje in het buisje met vloeistof. 

 3. Je tilt het buisje uit de houder en knijpt met de ene hand in het buisje op de plek waar het watje van het wattenstaafje zich bevindt, terwijl je met de andere hand 30 seconde de wattenstaaf ronddraait. 

 4. Vervolgens haal je het wattenstaafje uit het buisje en sluit je het buisje af met de druppeldop. Plaats het buisje terug in de kartonnen houder.

 5. Pak nu de testcassette uit en legt hem neer op een stevige ondergrond. Vervolgens druppel je 4 druppels uit het buisje op de testcassette. Nu is het 15 minuten wachten. Je kunt een stopwatch of timer instellen als hulpmiddel. 

 

De uitslag, ben ik positief of negatief getest?

Wanneer je de zelftest handleiding goed hebt opgevolgd dan is er op de testcassette een lijn verschenen bij de letter “C”. Dit is de controlelijn. In dat geval heb je de test goed uitgevoerd. Deze lijn verschijnt in de meeste gevallen binnen enkele minuten.

Positief getest: er verschijnt bij de letter “T” een lijn. In totaal zie je dus 2 lijnen. Dit betekent dat je hoogstwaarschijnlijk Corona hebt. In dit geval kun je het beste een afspraak maken bij de GGD voor een officiële Coronatest.

Negatief getest: er verschijnt geen letter bij “T”. Alleen de controlelijn blijft zichtbaar.

corona zelftest uitleg

 

Worden nieuwe Coronavirus varianten ook gedetecteerd met de zelftest?

Met onze goedgekeurde antigeen sneltest (zelftest) worden ook nieuwe virusstammen, varianten en mutaties gedetecteerd. Een antigeen zoals onze sneltest kijkt naar eiwitten die aan het SARS-CoV-2 virus toebehoren, en dat is het Coronavirus (COVID-19), wat na een mutatie niet veranderd. 

De varianten die de zelftest die je bij ons kunt kopen ook detecteert zijn:

 • de Zuid-Afrikaanse variant (B.1.351)
 • Braziliaanse variant (B.1.1.28)
 • Britse variant (B.1.1.7)
 • en alle nieuwe varianten

Wil je er zeker van zijn dat jouw thuistest alles kan detecteren, dan kun je het beste onze Corona zelftest bestellen.

 

Hoe betrouwbaar is de uitslag van een zelftest?

betrouwbaarheid zelftestDe uitslag van de zelftest die je bij ons kunt kopen is zeer betrouwbaar, en komt in een vergelijking met andere testen zelfs als een van de beste Corona zelftesten naar voren. De specificiteit van onze Healgen zelftest is 99,5% en de gevoeligheid op 97,5% in vergelijking tot de PCR test. Dat is buitengewoon goed voor een ondiepe test! Daarmee komt de nauwkeurigheid op 98,8% wat bovengemiddeld is.

De PCR test is de originele Coronatest waarmee de GGD in de teststraten werkte, en waarop je zo lang moest wachten. Dit komt doordat de PCR test op een andere manier werkt dan de sneltest die in 15 minuten het resultaat al kenbaar maakt. Bij de PCR test worden de virusdeeltjes vermenigvuldigd in het laboratorium, en pas na een aantal herhalingen van het vermenigvuldigingsproces wordt er gekeken naar de uitslag. Dit proces kan 24 uur duren. 

Toch zit er een verschil qua betrouwbaarheid tussen de PCR test en de zelftest. De PCR test werkt ook heel nauwkeurig bij een zeer lage concentratie virusdeeltjes. Wanneer je enkele uren geleden het Coronavirus hebt opgelopen, dan zou de PCR test dat sneller signaleren.

 

Goedgekeurde zelftest kopen

Op internet kun je van verschillende merken een Corona zelftest kopen. Echter verkopen niet alle aanbieders een goedgekeurde zelftest. Dat wil zeggen dat ze niet gecontroleerd (en gevalideerd) zijn door het RIVM en officieel zelfs ook niet verkocht mogen worden. Toch zijn ze verkrijgbaar in de handel. Vaak zijn dit goedkope Corona zelftesten die niet voldoen aan de normen die de overheid heeft opgesteld. In praktijk kunnen dergelijke snelle zelftesten onbetrouwbaar zijn. Dit komt doordat niet gecontroleerd is door het RIVM of de betrouwbaarheid cijfers die de fabrikant opgeeft ook daadwerkelijk kloppen. Daarom is het raadzaam om een goedgekeurde test te kopen.

Bij ons kun je alleen zelftesten kopen die ook officieel verkocht mogen worden. Zo hebben ze allemaal een CE certificaat.

 

Waar kun je het beste een Corona zelftest kopen?

Een veelgestelde vraag is waar je het beste een Corona zelftest kunt kopen. Is dat online bij een webshop, of bij de apotheek of drogist? Je kunt je voorstellen dat het voor je eigen gezondheid beter is om drukke winkels te vermijden, zelfs met mondkapje op. Daarom is iets kopen bij de apotheek of drogist niet altijd een goed idee, tenzij je dit online ook kunt doen. Online shoppen heeft meestal de meeste voordelen. Je kunt namelijk gewoon veilig thuis blijven en het risico verkleinen dat je buiten de deur het Coronavirus oploopt. Online de zelftest kopen doe je binnen enkele minuten, en de volgende dag krijg je hem keurig thuisbezorgd. Je kunt dan direct zelf gaan testen en kijken of je wel of geen Corona hebt. 

 

Kun je ook Corona hebben zonder dat je dat merkt?

Ja, je kunt ook Corona (COVID-19) hebben zonder dat je dat merkt. Niet iedereen die COVID-19 heeft voelt zich ziek. Veel mensen ervaren wel symptomen die overeenkomen met verkoudheidsklachten, maar er zijn ook mensen die serieus ziek worden en in het ziekenhuis belanden met bijvoorbeeld ademhalingsmoeilijkheden. Hoofdpijn, hoesten, een vermoeid gevoel, en koorts komen veel voor bij COVID-19. Zeker bij klachten is het slim om de zelftest te gebruiken.

 

Het virus verspreiden zonder dat je het door hebt

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je het virus ook bij je dragen zonder dat je het merkt. Bovendien komen de eventuele symptomen pas een aantal dagen na de besmetting. Voordat je last hebt van de symptomen die bij COVID-19 horen, kun je andere mensen besmetten met het virus. Het is daarom heel belangrijk om jezelf te testen op Corona met de zelftest, ook wanneer je geen klachten hebt. Zo voorkom je het risico dat je anderen besmet met het virus. Dit werkt natuurlijk ook omgekeerd. Als andere mensen de test doen, wordt de kans ook kleiner dat jij het krijgt.

Ook wanneer je je niet lekker voelt, en de zelftest negatief was, is het verstandig om uit de buurt te blijven van andere mensen, en draag zo veel mogelijk een mondkapje.

 

Wat doet het RIVM?

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is een overheidsorgaan welke zich inzet voor het bevorderen van de volksgezondheid. Het RIVM doet onder andere onderzoek naar het Coronavirus, en stelt een beleid op om ons gezond te houden. Het RIVM is daarom nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Coronatest. 

 

Wat is een antilichamen test?

Wanneer ons lichaam wordt aangevallen door een virus, zoals SARS-CoV-2, dan worden er antistoffen aangemaakt door ons immuunsysteem. Deze antistoffen, ook wel antilichamen genoemd, zullen het virus herkennen en bestrijden. De aanwezigheid van antistoffen is te meten met een antistoffentest / antilichamen test. Bedrijven kunnen bij ons de antistoffen test kopen

Wie geen COVID-19 heeft gehad heeft dus ook geen antilichamen opgebouwd tegen het virus, mits je gevaccineerd bent. Bij een vaccinatie wordt er een incompleet virus geïnjecteerd waar je geen Corona van krijgt, maar wel de antistoffen tegen opbouwt. Dat betekent dus dat je in de toekomst dankzij het vaccin niet ziek wordt van COVID-19. Alsnog kun je andere mensen wel besmetten want je kunt het virus alsnog krijgen en doorgeven, zonder er zelf ziek van te worden.

 

Op de hoogte blijven van het laatste COVID-19 nieuws

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent COVID-19, dan raden we je aan om te kijken op de website van het RIVM of op de website van de Rijksoverheid.

 

Healgen zelftest kopen

Wil je een van de beste Corona zelftesten kopen, dan kunnen we de Healgen zelftest van harte aanbevelen. Deze test heeft een zeer goede reputatie en een bijzonder hoge nauwkeurigheid (98,8%). Ziekenhuizen en GGD teststraten maken ook gebruik van de Healgen sneltest, alleen dan met het lange wattenstaafje. De zelftest wordt met een kort wattenstaafje (neusswab) geleverd.

 

Acon Flowflex Corona test kopen

Bij ons kun je ook de Acon Flowflex Corona test kopen, en hem de volgende dag al in huis hebben. Op die manier kun je snel zelf thuis gaan testen op COVID-19. Je kunt de zelftest kopen in een voordeelverpakking of los (per stuk). Bij de voordeelverpakking kun je meerdere testers tegelijkertijd kopen, bijvoorbeeld voor het hele gezin. Het is raadzaam om altijd een tester thuis te hebben liggen. Bijvoorbeeld wanneer je op een plek bent geweest waar iemand het Coronavirus had, of wanneer je je niet lekker voelt.

 

Roche zelftest kopen

Naast de Acon, kun je bij ons ook de Roche en de Healgen zelftest kopen. De test van Roche en Healgen hebben wij in een voordeelverpakking. Hierdoor zijn ze per stuk gezien nog goedkoper.

Geen producten gevonden...