Actieve alcoholtest

De actieve test

Er zijn veel verschillende testmogelijkheden van alcoholtesters. De actieve testwijze is de meest voorkomende en standaard alcoholtest. De test persoon blaast 1,2 liter lucht door het mondstuk van de alcoholtester en deze geeft vervolgens de alcoholconcentratie weer. Op deze manier test je op een snelle én gemakkelijke manier het alcoholpromillage van de betreffende persoon.

De passieve test

Met de passieve testwijze is het mogelijk om personen te testen die dit zelf niet meer kunnen of bewusteloos zijn. Door het apparaat bij de neus van deze persoon te houden wordt er een alcoholtest afgenomen, zonder dat iemand bij bewustzijn dient te zijn. Het grootste voordeel van deze manier van testen is dat dit veel gevaarlijke situaties voorkomt en duidelijkheid schept bij incidenten.

Passieve alcoholtest bewusteloos man.
Scan alcoholtest, test of er alcohol in drank zit.

De scan test

Deze testwijze spoort alcohol op in dranken. Houdt het apparaat boven een glas of fles en de tester scant op de aanwezigheid van alcohol. Binnen enkele seconden weet je of het drankje alcohol bevat.

Op deze wijze is het makkelijk om te testen wanneer er bijvoorbeeld alcohol mee wordt genomen naar een medische instelling, evenement of bedrijf.

De fast test

De fast test is een testwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met longproblemen of verminderde longinhoud. Mensen die aan Astma, COPD of andere longziekten lijden hebben vaak moeite om de 1.2 liter lucht, die nodig is voor een actieve test, door een alcoholtester te blazen. Voor deze mensen is er een speciale fast test, die de alcoholtest beëindigd wanneer de test persoon geen lucht meer over heeft en dus stopt met blazen.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste alcoholtester en welke testmethodes de verschillende apparaten aanbieden? Neem gemakkelijk contact met ons op!

alcoholtest jongeren.
Alcoholtester kopen expert

Welke alcoholtester past er bij jouw Evenement?

  • Ontdek binnen één minuut welke alcoholtester bij jouw individuele situatie past!
  • Ontvang persoonlijk advies.

Of ontdek ons volledige assortiment.

Scroll naar boven