Feestende jongeren die een alcoholvrij schoolfeest beleven.

De verschillende voordelen van alcoholtesters op evenementen

Het actief gebruiken van alcoholtesters bij evenementen brengt verschillende voordelen met zich mee. Dit heeft niet alleen een preventieve werking bij de bezoekers die de evenementen bezoeken. Dit heeft ook een positief effect op de veiligheid en betrouwbaarheid van het evenement.

Organiseer een veiliger evenement

Het voorkomen van overmatig alcoholgebruik door gebruik van een alcoholtester, zorgt voor minder incidenten en meer veiligheid. In iedere situatie, ook op feesten, discotheken, festivals en andere evenementen.

Deze veiligheid heeft niet alleen effect op bezoekers en personeel van het evenement. Ook heeft dit positief effect op de algehele veiligheid rondom het de locatie en geeft dit rust aan omwonende wat resulteert in minder klachten en meer positieve publiciteit.

Veilig evenement feest beveiliging.
Alcoholtester kopen expert

Welke alcoholtester past er bij jouw Evenement?

  • Ontdek binnen één minuut welke alcoholtester bij jouw individuele situatie past!
  • Ontvang persoonlijk advies.

Of ontdek ons volledige assortiment.

Voorkom discussies

Bij de entree van evenementen komen er vaak discussies voor tussen beveiliging en bezoeker. De beveiliger geeft aan dat een bezoeker te beschonken is om het evenement te betreden of stuurt deze juist weg van het terrein. Waarna een grote discussie ontstaat of de bezoeker daadwerkelijk beschonken is.

Deze discussies komen vaak voor en kosten organisaties veel tijd en middelen. Dit is te voorkomen door alcoholtesters te gebruiken en deze in te zetten op het terrein of bij verdenking van overmatig alcoholgebruik.

Veilig en succesvol druk schoolfeest alcoholvrij

Preventie van alcoholbezit

Het afnemen van blaastesten op evenementen heeft een preventieve werking bij bezoekers. Test niet alleen of er alcohol is gedronken door bezoekers, maar ook of er alcohol in een drankje zit. Op deze manier is het niet meer mogelijk om alcohol mee te nemen en neemt het aantal bezoekers dat wel dit probeert en de incidenten rondom alcohol af.

Passieve alcoholtest bewusteloos man.

Voorkom incidenten

Wanneer bezoekers weten dat er getest wordt op alcohol, moedigt dit hen aan verantwoordelijker te drinken. Omdat het risico bestaat dat zij op hun alcoholgehalte gecontroleerd worden door de beveiliging of organisatie. Door te testen creëer je een gecontroleerde omgeving op het evenement. Het is bewezen dat er met overmatig alcoholgebruik veel incidenten gepaard gaan. In een gecontroleerde omgeving ben je hier eerder van op de hoogte en vermijd je hiermee een deel van deze incidenten ten gevolge van alcohol.

Scroll naar boven