Kalibratie en onderhoud aan de professionele alcoholtester.

Wat is kalibreren en waarom is dit nodig?

Het kalibreren van een alcoholtester is erg belangrijk. Bij alcoholtesters staat nauwkeurigheid en precisie centraal en dit wordt hiermee gewaarborgd. Door te kalibreren ben je namelijk er zeker van dat je apparaat betrouwbare metingen blijft geven. Maar ook dat het apparaat aan de wettelijke vereisten voldoet om deze te gebruiken in professionele situaties.

Kalibratie is het afstellen van een alcoholtester om ervoor te zorgen dat deze consistent en nauwkeurig blijft werken. De kalibratie wordt uitgevoerd met behulp van geavanceerde technologieën, zoals infraroodsensoren, elektrochemische sensoren en halfgeleiders, afhankelijk van het type alcoholtester.

Wat raden wij aan?

Wij raden voor iedere professionele alcoholtester een tweejaarlijkse kalibratie aan. Voor semiprofessionele alcoholtesters, zoals de Alcotrue E. Raden wij aan om één keer per jaar te kalibreren, om de alcoholtester naar behoren te laten werken. Vrijwel iedere professionele of medische alcoholtester moet zoals eerder vermeld tweejaarlijkst gekalibreerd worden.

Kalibratie en onderhoud aan de professionele alcoholtester met mondstuk.
Kalibratie en onderhoud aan de professionele en meidshce alcoholtester bij elkaar.

Hoe helpen wij met kalibratie?

Wij faciliteren van A tot Z bij de kalibratie van iedere alcoholtester!
Onze technische dienst weet alles over de kalibratie en het onderhoud van jouw alcoholtester.
Dit proces is erg gemakkelijk, stuur de alcoholtester naar ons op, wij kalibreren deze en sturen het apparaat vervolgens gekalibreerd weer terug.

Wil jij je alcoholtester door ons laten kalibreren?

Scroll naar boven