Medische omgeving.

De voordelen bij medische instellingen

Het actief gebruiken van alcoholtesters bij instellingen zoals de GGD, verslavingszorg, verzorgingstehuizen etc. brengt verschillende voordelen met zich mee voor medisch gebruik. Dit heeft niet alleen een preventieve werking bij de patiënten die problemen met alcohol ondervinden. Maar ook een positief effect op de veiligheid en betrouwbaarheid van instelling.

Het gebruiken van alcoholtesters brengt vele andere voordelen met zich mee.

Snelle detectie van alcoholgebruik

In de medische sector is snelle detectie van alcoholgebruik van groot belang om optimale zorg te bieden. Door nauwkeurige metingen kunnen zorgverleners snel, efficiënt en hygiënisch het alcoholgehalte van patiënten meten. Dit waarborgt een veiligere omgeving en helpt het personeel met het maken van weloverwogen beslissingen.

Met professionele medische alcoholtesters is het mogelijk om in 6 seconden een meting uit te voeren op een blaasapparaat. Deze apparaten beschikken over een elektrochemische sensor en alle nodige keurmerken om deze in een medische situatie te gebruiken.

Alcoholtester kopen expert

Welke alcoholtester past er bij jouw Zorginstelling?

  • Ontdek binnen één minuut welke alcoholtester bij jouw individuele situatie past!
  • Ontvang persoonlijk advies.

Of ontdek ons volledige assortiment.

Monitor patiënten en voorkom complicaties

Het monitoren van patiënten op alcoholgebruik is erg belangrijk in medische praktijken. Het nauwkeurig meten van het alcoholgehalte in het bloed draagt bij aan effectieve zorg en het voorkomen van complicaties.

Dit is met name van groot belang bij behandelingen tegen alcoholgerelateerde aandoeningen, verslavingen, leverziekten of bij patiënten waar alcoholgebruik, in combinatie met medicatie schadelijk kan zijn voor hun medische behandeling.

Naast veiligheid bij behandelingen en controle is een van de belangrijkste voordelen van alcoholtesters, de mogelijkheid om therapietrouw te verifiëren. Voor personen die herstellende zijn van een alcoholverslaving.

Fast alcoholtest, blaastest.

Veiligheid van personeel

Met alcoholtesters is het makkelijker de veiligheid van personeel te waarborgen. Zo heeft dit effect op de veiligheid in noodgevallen, minder discussies en escalaties van meningsverschillen en de bevordering van bewustwording bij patiënten.

Bij noodgevallen is het van groot belang om snel het alcoholgehalte van de betreffende persoon te meten om de veiligheid van het personeel te waarborgen bij behandeling. Verder zorgt dit voor minder discussies omdat alcoholgebruik bewezen kan worden en patiënten bewuster worden van hun alcoholgebruik na controle.

Veilige omgeving medisch gezond alcoholvrij.
Passieve alcoholtest veilig alcoholvrij alcohol in drank

Verificatie van therapietrouw

In de verslavingszorg maken veel instellingen gebruik van alcoholtesters om therapietrouw vast te stellen bij patiënten. Dit is te verifiëren door voor iedere behandeling de patiënt te controleren door een actieve blaastest welke op het display het alcoholpromillage weergeeft.

Hiermee bevestig of ontkracht je niet alleen de therapietrouw, maar zijn patiënten ook op de hoogte van de gevolgen wanneer zij dit niet zijn. Dit is een van de belangrijke voordelen van medische alcoholtesters.

Scroll naar boven