School alcoholvrij

De verschillende voordelen van alcoholtesters op scholen

Het actief gebruiken van alcoholtesters bij scholen brengt verschillende voordelen met zich mee. Dit heeft niet alleen een preventieve werking bij de leerlingen die schoolfeesten of excursies bezoeken van de school, maar ook een positief effect op de veiligheid en betrouwbaarheid van de school.

Het gebruiken van alcoholtesters brengt vele andere voordelen met zich mee.

Voldoe aan de waarden van verschillende instellingen

Er zijn vele eisen waar scholen zich aan te houden hebben op het gebied van veiligheid voor de leerlingen, maar ook werknemers. Middelbare scholen in Nederland werken met een zero tolerance beleid op het gebied van alcohol. Waar verschillende organisaties waarden aan hechten zoals Veilige scholen, GGD etc.

Scholen moeten zich houden aan de wettelijke verplichting om sociale veiligheid te waarborgen en monitoren. Het gebruik van alcoholtesters op schoolfeesten en excursies draagt hier aan bij.

Professionele acoholtester

Preventie van alcoholbezit

Het afnemen van blaastesten tijdens schoolfeesten of excursies bij scholen heeft een preventieve werking bij leerlingen. Je test niet alleen of er alcohol is gedronken door leerlingen, maar ook of er alcohol in een drankje zit. Op deze manier is het niet meer mogelijk om alcohol mee te nemen en neemt het aantal leerlingen dat dit probeert en de incidenten rondom alcohol af.

Alcoholtester kopen expert

Welke alcoholtester past er bij jouw schoolfeest?

  • Ontdek binnen één minuut welke alcoholtester bij jouw individuele situatie past!
  • Ontvang persoonlijk advies.

Of ontdek ons volledige assortiment.

Niet alleen een veiliger schoolfeest

Een alcoholvrije school is een veiligere school, minder alcoholgebruik zorgt voor minder incidenten. Niet alleen op schoolfeesten maar ook op excursies of andere buitenschoolse activiteiten.

Deze veiligheid heeft niet alleen effect op leerlingen en personeel van de school. Ook heeft dit effect op ouders die zich minder zorgen maken wanneer hun kind naar een gezellig schoolfeest vertrekt of mee gaat op een excursie of buitenlandse trip met zijn of haar klas.

Veilig evenement feest beveiliging.
schoolfeest alcoholvrij

Bevorder gezondheid en verminder alcohol gerelateerde problemen

Het testen op alcohol bevordert de gezondheid op scholen, door het vroegtijdig in kaart brengen van alcoholgebruik bij jongeren. Draag je als school bij aan het voorkomen van alcohol gerelateerde problemen bij leerlingen op een latere leeftijd.

Volledig alcoholvrije scholen zijn gezonder en dragen bij aan de huidige eisen op het gebied van gezondheid zoals; rookvrije scholen, gezonde schoolmaaltijden en toegang tot groene ruimtes. Op dezelfde manier draagt een alcoholvrije school bij aan de gezondheid van leerlingen en medewerkers.

Verantwoordelijkheid en preventieprogramma’s

Scholen die testen op alcohol integreren deze apparaten in brede preventieprogramma’s tegen drank- en drugsgebruik. Deze stimuleren leerlingen verantwoordelijk om te gaan met alcohol en wat de gevolgen van alcoholgebruik en alcoholmisbruik kunnen zijn. Door hen hier op vroege leeftijd over te onderwijzen kan dit later de druk verminderen om deel te nemen aan alcohol gerelateerde activiteiten.

School alcoholvrij

Scroll naar boven