Actieve alcoholtest

De voordelen van testen op alcohol

Het testen op alcohol ondersteunt vele organisaties bij het waarborgen van veiligheid en verantwoordelijkheid. En is het een makkelijke manier om het promille van personen te meten en alcoholgebruik uit te sluiten. Alcoholtesters zijn breed inzetbaar in verschillende scenario’s; van scholen en discotheken tot gebruik door de politie in verkeerscontroles.

Een alcoholtester meet niet alleen het alcoholgebruik gebruik van personen, dit heeft ook een preventieve werking.
Wanneer bekend is dat jouw organisatie test op het gebruik van alcohol, zullen er minder mensen indrinken. Dit resulteert in minder discussies en meer zekerheid.

Hoe werkt een meting?

Een alcoholmeting is eenvoudig uit te voeren. Plaats voor elke test een nieuw mondstuk. Zo zorg je voor een accurate meting en is de meting veilig en hygiënisch. De alcoholtester apparatuur kan per type en merk kleine verschillen in werking hebben.

Door middel van een ademtest wordt het alcoholgehalte van de betreffende persoon gemeten, door de concentratie alcohol in het bloed te achterhalen. Dit wordt weergeven in promillage op het display. Daarnaast is het bij sommige alcoholtesters mogelijk dat het apparaat alleen aangeeft of er wél of géén alcohol in de meting is aangetroffen. Het is belangrijk om bij elke alcoholtester te controleren of deze over het juiste keurmerk beschikt.

Alcoholtest auto
De verschillende alcoholtesters beschikbaar.

Welke alcoholtester is het best voor mijn organisatie?

Er zijn veel verschillende alcoholtesters op de markt. Welke het meest geschikt is, verschilt per situatie. Zo zijn er alcoholtesters voor professioneel gebruik maar ook voor particulieren. Daarnaast zijn er alcoholtesters gericht op medisch gebruik. Handige punten om rekening mee te houden bij deze keuze zijn:

  • Hoe vaak ga ik testen op alcohol?
  • Heb ik een alcoholtester nodig voor professioneel of persoonlijk gebruik?
  • Welke accessoires heb ik nodig bij aanschaf van een alcoholtester?
  • Welke technologie gebruikt een alcoholtester?
  • Is huren of kopen de beste optie?

Omdat het kiezen van de juiste alcoholtester lastig kan zijn en veel bedrijven hier moeite mee hebben, hebben wij een korte vragenlijst ontwikkeld. Op basis van de antwoorden geven wij je een passend en persoonlijk advies en weet jij direct welke alcoholtester het beste bij jouw situatie past! Mocht je persoonlijk advies willen over alcoholtesters en welke geschikt is voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op!

Kalibratie en onderhoud aan de professionele alcoholtester aan het apparaat.

Hoe onderhoud ik een alcoholtester?

Belangrijk om mee te nemen bij het aanschaffen of huren van een alcoholtester, is dat deze, in de meeste gevallen, eens per half jaar kalibratie nodig heeft. Professionele alcoholtesters geven hier zelf een melding van op het display. De kalibratie van een alcoholtester kun je zien als een onderhoudsbeurt, hier wordt het apparaat geijkt en opnieuw afgesteld. Dat geeft weer garantie voor een nauwkeurige meting en weergave van het promillage in de toekomst. Een tijdige kalibratie is noodzakelijk voor het behouden van certificering en keurmerken. Meer informatie over de kalibratie van alcoholtesters? Klik hier.

Scroll naar boven