Onze tips voor veilig gebruik van alcoholtesters bij evenementen

Alcohol- en blaastesten inzetten bij evenementen is niet lastig, wanneer je over voldoende kennis beschikt. Hier lees je 5 van onze tips voor het veilig gebruik van alcoholtesters bij evenementen. Zo heb jij alle nodige informatie om jouw evenement een veilige en verantwoorde manier te organiseren!

Feestende jongeren die een alcoholvrij schoolfeest beleven.

1. Test preventief op alcohol

Het inzetten van alcohol testen bij evenementen heeft een preventieve werking op het alcoholgebruik van de bezoekers. Omdat duidelijk is dat zij getest worden op alcohol, drinken minder bezoekers voorafgaand aan het evenement. Omdat de bezoekers weten niet dat zij niet meer binnengelaten worden na het drinken van alcohol. Daarnaast heeft het een preventieve werking op bezoekers tijdens het evenement. Wanneer zij te beschonken zijn, neemt de beveiliging een test af en stuurt de bezoeker weg van het evenement op basis van de uitslag.

2. Neem niet alleen actieve, maar ook passieve testen af

Professionele alcoholtesters kunnen actieve, maar ook passieve testen afnemen. Dit houdt in dat je een reguliere blaastest kunt afnemen, maar ook drankjes op de aanwezigheid van alcohol kunt testen. Houdt de alcoholtester eenvoudig boven een drankje en deze scant of er alcohol in de vloeistof aanwezig is. Dit is dan ook een van onze belangrijkste tips voor veilig gebruik van alcoholtesters bij evenementen. Op deze manier kan de organisatie alcoholgebruik uitsluiten bij bewusteloze bezoekers en risico’s uitsluiten.

Scan alcoholtest, test of er alcohol in drank zit.
Veilig evenement feest beveiliging.

3. Voorkom discussies

Veel evenementen en scholen ondervinden hetzelfde probleem, beschonken bezoekers die in discussie gaan wanneer zij worden aangesproken op alcoholgebruik. Met de inzet van alcoholtesters voorkom je dit probleem. Bij iedere mogelijke discussie test je de betreffende persoon op alcohol en bewijs of ontkracht je gemakkelijk het alcoholgebruik.

4. Gebruik de juiste alcoholtester

Veel bedrijven hebben weinig of geen kennis over het aanbod in alcoholtesters en de verschillen hiertussen. Zo is het lastig te oordelen welke tester het beste bij een individuele situatie past. Hierdoor gebruiken veel bedrijven de verkeerde alcoholtester en ondervinden zij problemen. Een van onze belangrijke tips voor het veilig gebruik van alcoholtesters bij evenementen, is dan ook om hier voldoende over in te lezen en het juiste apparaat te gebruiken.

Om deze reden, hebben wij een korte vragenlijst ontwikkeld. Op basis van de antwoorden geven wij je een passend en persoonlijk advies en weet jij direct welke alcoholtester het beste bij jouw situatie past! Mocht je persoonlijk advies willen over alcoholtesters en welke geschikt is voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op!

De verschillende alcoholtesters beschikbaar.

Welke alcoholtester is het best voor mijn evenement?

5. Gebruik de juiste accessoires

Let er bij het gebruik van alcoholtesters altijd op dat je de juiste accessoires gebruikt. Zo zijn er verschillende soorten mondstukken per merk alcoholtester. En wil je de uitslag van een test direct uitprinten? Ook dit is mogelijk, met de juiste printer van het merk.

Met alle accessoires is het erg belangrijk om voldoende kennis te hebben over desbetreffende alcoholtester. Voor meer informatie over mogelijke bijproducten, neem gerust contact op met onze alcoholtester expert Gioia.

Mondstuk alcoholtester.
Scroll naar boven